Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Να καθυστερήσει η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών προς τον ΟΓΑ ζητά ο Μιχάλης Χαλκίδης

Την πρόνοια και την κατανόηση του ΟΓΑ ζήτησε με επιστολή του προς τον Δ/κτη του Οργανισμού ο Μ. Χαλκίδης ύστερα και από το νέο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σχετικά με την μη αποπληρωμή της παραγωγής ροδακίνων. Στην επιστολή του ο βουλευτής αναφέρει:

«Κύριε Διοικητά,

Στα ήδη υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Νομού Ημαθίας, προστέθηκε και αυτό της μη αποπληρωμής της παραγωγής ροδακίνων τα οποία παραδόθηκαν στις Μονάδες μεταποίησης και αποτελούν την κατεξοχήν παραγωγή του νομού και το βασικό έσοδο των αγροτών.
Το γεγονός αυτό καθιστά δυσβάσταχτη έως αδύνατη την καταβολή από την πλευρά τους των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ.
Για τους παραπάνω λόγους εκτιμάται ότι είναι αναγκαία η επίδειξη κατανόησης από πλευράς του ΟΓΑ των υφιστάμενων προβλημάτων.
Προτείνεται η προσωρινή αναστολή της απαίτησης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών και ρύθμισή της σε συνάρτηση με την πορεία πληρωμών των οφειλομένων προς τους αγρότες ποσών από φορείς και επιχειρήσεις.
Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε και εσείς κ. Διοικητά ως προς την αναγκαιότητα μιας τέτοιας ρύθμισης η οποία είναι σε αντιστοιχία και εναρμόνιση με το πνεύμα και την κοινωνική αντίληψη της Κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: