Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή του τοπικού αγροτικού πληθυσμού, στον Δήμο Αποστόλου Παύλου, η εκδήλωση ενημέρωσης του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής με θέμα την ‘Χρήση υπηρεσιών παροχής Γεωργικών Συμβουλών στην εκμετάλλευση και παροχή δασοκομικών συμβουλών’ που διοργάνωσε η υπηρεσία Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αποστόλου Παύλου σε συνεργασία με το Τοπικό Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Βεροίας στις 21/1/2009 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Μακροχώρι.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιείται στον Νομό Ημαθίας με την συμμετοχή του Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης Βεροίας που κύριος σκοπός του οποίου είναι η παροχή υπηρεσιών προς τους αγρότες της περιοχής και έχει έδρα στην Βέροια , στην Διεύθυνση Ορεστών 1 (τηλέφωνο επικοινωνίας 2331076116).
Ο Δήμαρχος Αποστόλου Παύλου κ. Νεστορόπουλος Απόστολος κήρυξε την έναρξη της ενημερωτικής εκδήλωσης καλωσορίζοντας αρχικά τους παρευρισκόμενους γεωργούς της περιοχής και ευχαριστώντας στην συνέχεια τον προϊστάμενο του Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης Βεροίας κ. Κωτούλα Ιωάννη καθώς και τα στελέχη του κα. Φουρκιώτη Γλυκερία και κα. Δήμου Μαίρη για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα του Δήμου για την πραγματοποίηση της σημερινής ημερίδας ενώ τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό του σημερινού Έλληνα αγρότη και την αναβάθμισή του σε επιχειρηματία αγρότη με την εκμετάλλευση στο έπακρο των ευκαιριών που του δίνονται από την εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) ‘Αλέξανδρος Μπαλτατζής’ 2007-2013, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ακολούθησε η ανάλυση από τα στελέχη του ΤΟΚΑΑ Βεροίας του Μέτρου 114 του Π.Α.Α ‘Αλέξανδρος Μπαλτατζής’ παρουσιάζοντας διεξοδικά τους στόχους, τους δικαιούχους, τα κριτήρια επιλογής, το ύψος ενίσχυσης καθώς και τα ωφέλει που θα αποκομίσει ένας γεωργός με την υποβολή αίτησης συμμετοχής στο μέτρο και την σύναψη συνεργασίας με γεωπόνο διαπιστευμένο γεωργικό σύμβουλο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις του πολυπληθούς γεωργικού ακροατηρίου, που έδειξε να κατανοεί πλήρως την ανάγκη συμμετοχής του στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: